dijous, 10 de febrer del 2011

Karima i el Kuru

9/02/2011 el Kuru, Karima.

Els meus companys de viatje han anat cap a Kartun pero jo des de Karima amb taxi he anat a El Kuru (a uns 10 kilometres), ha estat una gran idea.

El taxista ha hagut de preguntar, doncs no tenia ni idea d on eren les coses. Finalment hem arribat al lloc i des d alla ens han dirigit a la persona que tenia les claus. Alla en mig de restes de piramides hem agafat una baixada subterrania que ens ha portat a la tomba d algun rei. Tota ella decorada amb murals, sobre la momificacio i la resurreccio de les momies. Es poden visitar 2 tombes la resta estan plenes de plastics i deixalles.

Sembla ser que la realeza construia les tombes a sota terra i mes endavant una piramide al damunt.

Ha estat un privilegi poder veure i fotografiar aquestes restes tan antigues, i tenir el lloc per a mi sola. Un lloc en mig del poble i encara sense restaurar.

 

Mis compañeros de viaje ya emprendieron el viaje a Kartun, pero para mi era muy importante visitar las unicas tumbas con frescos de la region.

Asi que me fui en taxi a El Kuru a unos 10 quilometros de Karima.

En un pueblecito en medio del desierto hemos tenido que localizar primero las ruinas y luego el senor que guardaba las llaves.

Previo pago he podido acceder a las dos tumbas visitables pues las restantes estan llenas de basuras y plasticos.

Aquí los reyes primero hicieros construir las tumbas muy bien decoradas bajo tierra y encima una piramide solida.

Los frescos de la tumbas estan en un estado muy bueno de conservacion, a partir del metro de altura.